Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít microgreens v kuchyni, tipy na jídla

Jak využít microgreens v kuchyni, tipy na jídla

Co jsou microgreens

Microgreens je zelenina a bylinky vypěstované ze semen a sklízené ve fázi sazenic, kdy mají pouze semenné listy, než se vyvinou jejich pravé listy. I když jsou malé, tyto rostliny mají intenzivní chuť. A právě ta báječná chuť přitahuje kuchaře k microgreens.

Brokolicové microgreens chutnají jako brokolice, jen o něco silnější.

Pažitka v mikrozelené formě chutná o něco pikantněji než její zralé já.

Koriandrové mikrogreeny mají ještě jasnější chuť než vzrostlé listy koriandru.

Ale pozor, nepleťte si microgreens s klíčky, i když vypadají podobně, je to zcela něco jiného. Microgreens se pěstují v půdě, obvykle se jí čerstvé, a jíme pouze listy a stonek. Klíčky se často pěstují bez půdy a jedí se kořeny.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak využít čerstvý fenykl v kuchyni
Jak využít čerstvý fenykl v kuchyni
Jak využít čerstvý fenykl v kuchyni | rady a tipy. Fenyklový čaj, který se užívá proti bolestem bříška u dětí, všichni jistě velmi dobře znáte. Už jst…
Jak zdravě zahušťovat
Jak zdravě zahušťovat
Jak zdravě zahušťovat | rady a tipy. Pokud se snažíte zdravě vařit a upravit svou hmotnost, typická česká kuchyně plná mouky není ideálním řešením. Ex…
Jak vyrobit a využít přepuštěné máslo
Jak vyrobit a využít přepuštěné máslo
Jak vyrobit a využít přepuštěné máslo | rady a tipy. Přepuštěné máslo, které možná znáte také pod indickým názvem ghí, je máslo očištěné od vody, mléč…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.