Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zpracovat starší zavařeniny | rady

 Jak zpracovat starší zavařeniny

Jak zpracovat starší zavařeniny | rady. Situace, že se nám ve spíži nebo ve sklepě nahromadilo větší množství zavařenin, není neobvyklá. Pro přímou konzumaci na ně nemáme chuť, na darování už nemají vhodné datum, jejich vyhození brání naše hospodárnost. Jak naložit se staršími kompoty a džemy? Jak zpracovat přebytečné zavařeniny? Přinášíme pár vyzkoušených triků a receptů.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Prosim Vas a neboli z tolkeho cukru po konzumacii hlava? my sme pridali stare kompoty do kvasu a po vypaleni palenky a naslednej konzumacii (nie vela tak 3 poldecaky max)nas bolela hlava rano.a to sme fakt,ze vela nepili..

ATItas48 (neověřeno) | Út, 05/27/2014 - 01:30

Mám doma mnoho starších kompotů, tak něco vyzkouším, díky za rady !!!

janaheda (neověřeno) | So, 09/13/2014 - 13:40

Starší marmelády dávno používám místo předražených pečených čajů. Samozřejmě je

janaheda (neověřeno) | So, 09/13/2014 - 13:44

lepší přidat koření - hřebíček, badyán, skořici.
Velmi tuhé marmelády do perníkového těsta - až nakonec po lžících a opatrně zamícháme aby zůstaly kousky.
(Omlouvám se za rozdělení příspěvku - PC si dělá co chce.)

poetkavlasta (neověřeno) | Po, 09/14/2015 - 13:47

Líbí se mi rady na konzumaci starších kompotů.Moc ráda zavařuji, ale jsem sama a nestačím to potom jíst. Takže i v mé spíži se najdou starší, které zkusím dle Vašich rad použít. Děkuji,Vlasta

Majo (neověřeno) | So, 12/12/2015 - 16:08

7. Domáca pálenka... starká mala rôzne zaváraniny - kompóty: jablko, marhuľa, slivka, višne, čerešne.. džemy: jahoda, malina, ríbezľa, čučoriedka, broskyňa, šípky, atď... niektoré aj 7-8 ročné.. no starká teda nešetrila cukrom, hlavne pri lekvároch :).. všetko sme to vyprázdnili do jedného veľkého suda, nechali vykvasiť, trikrát prepáliť a je z toho 13L fantastickej lahodnej ovocnej domácej 70°-ky :)

Další zajímavé články

Jak uvařit povidla z třešní
Jak uvařit povidla z třešní | recept
Povidla z třešní | recept. Třešně obsahují i více než 80 % vody a asi 18 % ovocného cukru, minerály a vitaminy. Zlepšují trávení, jsou doporučovány př…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.