Jaké pomůcky sloužící ke stolování nám mohou značně uškodit kvůli bakteriím?
Většina z nás se pečlivě stará o svou kuchyni i jídelnu, abychom vařili, pekli a pak jedli v čistotě. Jenomže bakterie se velmi často skrývají i tam, kde bychom je při prvním zamyšlení vůbec nehledali. Jde o běžné pomůcky, které používáme k podávání jídla, nápojů a mnozí je používáme denně, včetně malých dětí. Možná budete v šoku z toho, kde všude se mohou mikroby skrývat, kde ulpí a velmi dobře se jim zde daří.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na pestré svačiny pro děti? Zdravě, chutně a bez stresu
S návratem školních povinností od září se vrací i každodenní otázka rodičů: „Co dát dítěti ke svačině?“. Ideální školní svačina by měla být nutričně v…
Jak na manuální přípravu kávy aneb staňte se svým vlastním baristou
Káva je mocný rituál, voňavá alchymie, která dokáže zpříjemnit ráno, nastartovat den nebo pozvat k posezení s přáteli. Aby byl šálek kávy skutečně lah…
Jak správně zavařovat, aby se zavařenina nezkazila a víčko drželo
Zavařování je osvědčený způsob, jak uchovat letní úrodu ovoce i zeleniny na chladnější měsíce. Aby se ale zavařenina nezkazila a víčko drželo, je důle…
Jak využít rybíz trochu netradičně? Udělejte si rybízový ocet či omáčku k masu
Také patříte ke šťastlivcům, kteří mají na zahradě nebo na chalupě pár keříků červeného rybízu? Pak vám jistě teď dozrává a je nejvyšší čas začít jej…
Jak připravit skvělé domácí brambůrky, chipsy a křupavé pochoutky
Žádná pořádná oslava, ať už rodinná grilovačka, narozeninová párty nebo jen takové posezení s přáteli, se neobejde bez pořádné dávky chipsů a brambůre…