Jihočeský kraj

Jak uvařit kynuté knedlíčky s borůvkovým žahourem | recept

Knedlíčky s borůvkovým žahourem | recept. Počátek léta je začátek borůvkového šílenství. Lesy jsou plné sběračů, u leckteré cesty je stánek s těmito (řádně předraženými) modrými plody a koupit se dají i na trzích. Borůvky můžeme jíst syrové, široké...

Jak uvařit staročeskou lepenici | recept

Lepenice | recept. Lepenice je jednoduché jídlo složené převážně z brambor a zelí. Sloužila jako samostatné jídlo, ale také jako výborná příloha k zabijačkovému prejtu. Nevystačíte-li si se základním receptem, můžete do ní přidat kousek uzeniny nebo...

Jak uvařit kulajdu | recept

Kulajda recept. Polévka původem z jižních Čech vyniká svou charakteristickou chutí, kterou si můžeme dopřát po celý rok. Kulajda však nejvíce chutná v houbové sezóně, kdy ji doplníme čerstvými, vlastnoručně posbíranými houbami. Recept na polévku...

Jak připravit kulajdu | recept

Kulajda recept. Kulajda je lahodná polévka, která je typická svou smetanovo-koprovou chutí. Přidávají se do ní houby, vajíčka a také brambory. Pokud už vás nebaví neustále vařit vývary, pak si pusťte tento recept a překvapte svou rodinu touto...

Jak udělat jihočeská povidla

Kdo by neochutnal babiččiny buchty s domácími povidly! Jak ale taková domácí povidla do skvělých babiččiných buchet připravit? Odhalím vám tajemství výtečných jihočeských povidel, které se traduje z babičky na vnučku. Recept na jihočeská povidla...

Sdílet