Plzeňský kraj

Jak upéct Šumavský povidloň | recept

Šumavský povidloň | recept. Zákusky z odpalovaného těsta chutnají dětem i dospělým. A nemusejí to být jen věnečky, větrníky či banánky. Na dovolené na Šumavě jsem se setkala se zajímavým a moc dobrým řezem, jmenoval se Šumavský povidloň. O recept na...

Jak upéct bramborovou buchtu | staročeský hluchec | recept

Tato slaná buchta z bramborového těsta je tradiční recept našich babiček a podle tohoto receptu se povede každému. Tato bramborová buchta má různé krajové názvy: na Plzeňsku bramborová buchta, na Rokycansku hluchec, jinde toč nebo báč. Podává se...

Jak připravit přeštické škubánky | recept

Škubánky známe hlavně z pohádek, to je ale velká škoda. Jedná se totiž o velmi chutné tradiční české jídlo. Příprava škubánků není žádná věda, naučte se to! Budete se olizovat!

Sdílet