Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se naučit znát muchomůrku růžovku | recept na omeletu z masáků

Jak se naučit znát muchomůrku růžovku | recept na omeletu z masáků

Muchomůrka růžovka je jednou z nejchutnějších hub vůbec. Ke sběru je doporučována pouze zkušenějším houbařům, protože hrozí velké riziko záměny, ať už z nepozornosti, nebo nedostatečné znalosti hlavních rozlišovacích znaků. Růžovka má mnoho lidových názvů, nejznámější z nich je masák, růžovák nebo masovka. Houbu si dáme do košíku jen tehdy, jsme-li si stoprocentně jistí, že je to ona. Musí mít vyvinuté nebo patrné všechny důležité hlavní znaky. Nesbíráme ji po dlouhotrvajících deštích, má pak nepříjemnou zemitou chuť. Bývá také často červivá.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.