bažant

Jak udělat kuře à la bažant | recept

Kuře à la bažant, recept. Kuře připravené na způsob bažanta – kuře à la bažant – je tradiční recept. Proč se stále drží na špici kuřecích předpisů? Protože kuře à la bažant je moc dobré. Kuře má tak vyváženou chuť, že se snad ani nemůže „přejíst“....

Jak připravit bažanta po myslivecku | recept

Bažant po myslivecku recept. Maso z bažanta je suché, a proto jej v při úpravě obvykle obložíme slaninou. Stejně tak to uděláme v tomto receptu na bažanta po myslivecku. Použijeme samozřejmě houby a podlijeme vínem.

Jak vykuchat kachnu nebo bažanta

Kachna se nesmí před škubáním spařovat, nesmíme ji dlouho nechat venku viset. Kachnu kucháme nejlépe venku na vyvýšeném stole. Pro mnohé je kuchání kachny nebo bažanta nelibou činností. Dá se však zvládnout, je zapotřebí si jen osvojit některé úkony...

Jak udělat bažanta na hořčici se žampiony

Recept na bažanta na hořčici se žampiony. Bažantí maso je vysoce ceněno pro lahodnou chuť. Bažanta necháváme před tepelnou úpravou odležet, nejlépe v peří, zavěšeného na chladném místě 1-2 týdny.

Jak udělat bažanta na víně

Bažant patří k nejrozšířenější pernaté zvěři. Kohouti váží od 1,10 do 1,65 kg a jsou pestře zbarvení. Slepice jsou menší, s hmotností do 1,20 kg. Maso slepic je chutnější. My si teď uděláme vynikajícího bažanta na víně.