Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat bazénový vysavač | rady

Jak vybrat bazénový vysavač | rady

Jak vybrat bazénový vysavač | rady. Pořízení bazénového vysavače výrazně přispěje k čistotě, průzračnosti a celkovému zlepšení kvality bazénové vody. Bazénový vysavač vyčistí nečistoty z hůře přístupných míst v bazénu, ve kterých se mohou tvořit řasy, zachytí i velmi jemné nečistoty, zárodky řas a mikroorganismů, a tak ušetří peníze, které byste museli vynaložit na řešení potíží se vznikem řas a na chemické přípravky. Nejsou to jen hygienické důvody, které vedou ke koupi bazénového vysavače. Na rozdíl od klasické filtrace je bazénový vysavač spolehlivým bazénovým příslušenstvím pro zachycování mechanických nečistot, jakými jsou například vlasy, písek, sponky do vlasů nebo gumičky.

1

Posuďte nároky na čištění bazénu

Všimněte si, zda váš bazén hromadí hodně listů ze stromů či jiné nečistoty, a určete, jaký druh nečistot se zachycuje na stěnách bazénu. Identifikace druhů nečistot vám může při nákupu vhodného bazénového vysavače také pomoci.

2

Zvažte podle velikosti bazénu manuální nebo automatické čištění

Pokud máte větší bazén, jeho čištění s mechanickým bazénovým vysavačem vám zabere hodně času a energie. Také proto se u bazénových vysavačů objevuje údaj, pro jak velký bazén je bazénový vysavač vhodný. Tuto informaci nepřehlížejte.

3

Zvažte možnost ručního bazénového vysavače

Pro odstraňování špíny, listí a jiných nečistot v bazénu může postačit ruční bazénový vysavač. Tento typ bazénových vysavačů je nejlevnější, pohybuje se v řádech stokorun. Manuální volba umožňuje dohlížet na čištění bazénu. Nevýhodou ručního bazénového vysavače jsou nároky na váš čas – vyžadují obsluhu. Limitujícím faktorem je většinou také délka bazénové hadice. Ruční bazénové vysavače při vysávání nečistot z bazénu využívají sací síly filtračního systému pískové filtrace, proto se připojují přes skimmer (sběrač nečistot, který odvádí znečištěnou bazénovou vodu do filtrace).

4

Nasaďte cenově přístupnou poloautomatiku

Poloautomatický bazénový vysavač se dokáže na dně bazénu pohybovat samostatně, proto je mnohem komfortnější než vysavač mechanický. Jak to funguje? Membrána rozkmitá hubici ke krouživému pohybu a sací hlava se tak po dně bazénu pohybuje sama. Stejně jako ten ruční i poloautomatický bazénový vysavač využívá sací síly filtračního systému přes membránu, odsáté nečistoty jsou zachytávány ve filtrační nádobě. Instalace poloautomatického vysavače je rychlá a snadná, stačí se napojit na pískovou filtraci. Také cena poloautomatického bazénového vysavače je příznivá pro rodinnou peněženku. Pořízení přístroje vyjde na 5 až 15 tisíc korun.

5

Nejnáročnější vyberou automatiku

Plně automatický bazénový vysavač je pokročilé zařízení nezávislé na filtraci (má totiž vlastní pohon, čerpadlo a filtr), pro jeho obsluhu není vyžadována vaše pozornost. Velmi usnadní vaší práci a zaručí pravidelné čištění bazénu. Na vysavači umístěné senzory hodnotí stav povrchu bazénu a volí si potřebný režim čištění. K automatickému bazénovému vysavači se u dražších modelů přikládá i dálkové ovládání, můžete tak bazénového robota ovládat ručně, nebo jej přepnout na automatický režim čištění. Automatický vysavač do bazénu lze třeba nastavit na noční čištění, a tak si každé ráno můžete užít průzračně čistou vodu. Za luxus si ale připlatíte. Cena za pořízení bazénového robota se může ale vyšplhat i ke 200 000 korun.

6

Shromážděte o bazénových vysavačích informace

Podle velikosti bazénu, druhu vyskytujících se nečistot a stanoveném rozpočtu jste nyní schopni vybrat typ bazénového vysavače (plně automatický, poloautomatický nebo mechanický bazénový vysavač). Nechte si poradit od prodejce a porovnat rozdíly mezi vytipovanými vysavači do bazénu. Dobrým ukazatelem při výběru vysavače do bazénu mohou být uživatelské recenze, odborná rada osvědčeného prodejce je ale mnohdy nad zlato.

Bazenyshop.cz – Vše pro Váš bazén. Pomůcky pro čištění vody v bazénu a bazénové vysavače se vyplatí vybrat u osvědčeného prodejce s kvalitními referencemi od zákazníků. Navštivte specializovaný internetový obchod Bazenyshop.cz a přesvědčte se sami.
Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vybrat vrtací kladivo | tipy
Jak vybrat vrtací kladivo | tipy
Jak vybrat vrtací kladivo | tipy. Vrtací kladiva jsou nezbytným vybavením každého kutila, každé stavební nebo elektrikářské firmy, ale také těch, kteř…
Jak vybrat robotický vysavač | tipy
Jak vybrat robotický vysavač | tipy
Jak vybrat robotický vysavač | tipy. Robotický vysavač je výmysl 21. století, jehož existenci nejvíce ocení hospodyňky a všichni ti, kdo chtějí mít za…
Jak a které hračky do vody vybrat | rady
Jak a které hračky do vody vybrat | rady
Jak a které hračky do vody vybrat | rady. I když je péče o kvalitu vody důležitá, občas pro ni majitelé bazénů zapomínají na to nejdůležitější – zábav…
Jak vybrat zahradní fontánu | rady
Jak vybrat zahradní fontánu | rady
Jak vybrat zahradní fontánu | rady. Zahrada, kterou obohatí i malá vodní plocha, nebo miniaturní vodopád, případně zahradní fontána, získá ještě více…
Jak vybrat odšťavňovač | rady
Jak vybrat odšťavňovač | rady
Jak vybrat odšťavňovač | rady. Zdravý životní styl je neustále v módě a k němu se pojí i zdravé návyky, mezi které patří pití čerstvé ovocné a zelenin…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.