Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat houbovou omáčku z lišek | recept

27. Prosinec 2012

Z jedlých a velmi chutných hub lišek lze připravit výbornou houbovou omáčku. Nejprve nakrájejte cibuli a čerstvé nebo mražené lišky osmahněte na pánvi. Zalijte šťávou na pečeni, přidejte smetanu a bujón Knorr. Houbovou omáčku dochuťte troškou rozmarýnu, přidejte černý pepř a zahustěte houbovou omáčku případně jíškou. Houbovou omáčku z lišek podávejte k pečeným masům, třeba k hovězímu, drůbeži i k pstruhovi. Recept na houbovou omáčku od Knorr.

Co je potřeba

100 gramů čerstvé nebo mražené lišky 50 ml slunečnicový olej 1 kus Knorr Bohatý bujón na Guláš, 4 kalíšky 1 stroužek česnek 1 kus malá cibule 1 kus rozmarýn (větvička) 20 g koňak nebo brandy černý pepř 200 ml smetana 10 g Knorr Hotová jíška tmavá 1 balení Knorr Šťáva k vepřové pečeni

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Obrázek není k dispozici
Jak udělat houbový nákyp
Čím jednodušeji budeme houby upravovat, tím více si uchová pokrm vůně a chuti. Houby bychom měli málo solit a kořenit. Uděláme si tentokrát houbový ná…
Obrázek není k dispozici
Jak udělat houbovou omáčku
Houbová omáčka recept. Při lesní procházce jiště nasbíráte pár hub, ze kterých si můžete udělat výbornou houbovou omáčku. Recept na základní houbovou…
Jak uvařit omáčku z májovek | recept
Omáčka z májovek | recept. Májovky patří mezi první jarní houby. Jsou v kuchyni všestranně využitelné. Luxusní je smetanová omáčka z májovek. Čirůvka…
Jak grilovat houby
Tipů na grilování není nikdy dost. Grilujeme všechno: maso, zeleninu i ovoce. Tak proč nevyzkoušet i houby? Správně ugrilované houby těm z pánvičky ne…