Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně hrát poker | rady

Jak správně hrát poker | rady

Jak správně hrát poker | rady. Významnou součástí poker strategie je také tzv. poker face či blufování? Pokud vás tato karetní hra oslovila a rádi byste se dozvěděli, jak vypadají základní pravidla pokeru či poker strategie, čtěte dále. Tady jsou informace pro úplné začátečníky. Seznamte se s pokerem.

Co je potřeba

hrací karty na poker
spoluhráči

1

Poker je karetní hra, která se hraje s 52 listy karet. V ČR se obvykle hraje varianta pokeru s 32 německými kartami. Eviduje se více než 1000 variant hry. Snahou hráčů je zpravidla vybudovat jednu z herních kombinací. Jsou to tyto kombinace, které mají různou "sílu", seřazeno od nejslabší kombinace.

High card - vysoká karta (karta nejvyšší hodnoty)

One pair - jeden pár

Two pairs - dva páry

Three of a kind - trojice

Straight - postupka (pět karet v řadě v různých barvách)

Flush - barva (pět karet stejné barvy)

Full house - trojice a dvojice

Four of a kind - čtveřice (nazýváno Poker)

Straight flush - čistá postupka (pět karet v řadě a ve stejné barvě Royal Flush - královská postupka (10, J, Q, K, A v jedné barvě)

2

Nejčastěji se setkáte s variantou pokeru zvanou Texas Holdem, kterou mohou hrát dva až deset hráčů. Na začátku si hráči dohodnout vklad. Rozdávají se poté karty. Rozdávají se dvě karty, následně tři. Po dokončení sázek vyloží rozdávající další kartu (turn). Hráči opět sází. Nakonec rozdávající vyloží poslední kartu (river) a započne poslední kolo sázek. Nejsilnější kombinace pěti karet ze sedmi je ta výherní, která hráči umožní vyhrát sázky.

3

Poker strategie se odvíjí od toho, jakou máme šanci na úspěch v různých částech hry. Na základě matematických kombinací dojdete k závěru, jakou máte pravděpodobnostní šanci podle:

našich karet

odhad možné skupiny karet soupeře (range)

společných karet na stole

Varování

Článek má pouze informativní charakter o hře poker.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.