Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat pánský opasek | tipy

Jak vybrat pánský opasek | tipy

Jak vybrat pánský opasek | tipy. Pánské opasky patří mezi základní módní doplňky, které dokáží dát směr celému našemu oblékání, ale mohou být také nenápadným prvkem našeho outfitu. U žen není móda opasků nijak limitována a tak si mohou vybírat opasky z různých materiálů i barev. Pánská móda opasků by měla být ovšem elegantní. Opasky by měly splňovat důležitá kritéria, kterých je třeba se držet, pokud chceme vytvořit dojem gentlemanů. Jaká kritéria to jsou?

1

1. Kůže

Vybírejte si zásadně kožené opasky. Na trhu jsou k dispozici i látkové, plastové i koženkové opasky, takovým se vyhýbejte. Kožený opasek je velmi vzhledný odolný a bude vám dobře sloužit i po mnoha letech používání.

2. Šířka opasku

Jestliže si kupujete opasek k obleku, tak vždy vybírejte štíhlý a tmavý opasek. K neformálnímu outfitu si vybírejte širší opasky, které na sebe budou upozorňovat a budou tvořit důležitý dělící střed.

3. Barva

Pro formální účely si vybírejte opasky černé, k džínám a neformálním kalhotám se skvěle hodí opasky s typickou koženou barvou, která je v různých odstínech hnědé. Bílé, a jiné, barvy opasků si vybírejte pouze v ojedinělých případech, například pro neformální akce ke světlým, nebo jako kontrast ke tmavým, kalhotám.

4. Spona

Velmi důležitá část opasku. Pro formální nošení si vyberte opasek se zcela nenápadnou sponou. Naopak pro ostatní příležitosti si vybírejte opasky s velkou s výraznou sponou, která by měla být všem na očích. Jejich výběr je široký a vybírejte si pásky se sponami podle vlastních preferencí. Oblečení pak noste tak, aby byla spona dobře vidět.

5. Délka

Délka opasku musí být taková, aby přesahoval zhruba o 10 cm. Větší a nebo naopak menší délky působí velmi nevkusně. U většiny opasků si však můžeme délku sami regulovat, po rozevření spony a ručním zkrácení.

6. Jiné materiály a design

U jiných materiálů a designu nejsou kladeny žádné podmínky nošení, jelikož jsou vnímány jako neformální doplňky pro volný čas. Například pro sport můžete využívat látkových opasků, pro lepší stažení oděvu. Dále se hojně využívají džínové opasky, které jsou vhodné pouze pro kombinaci s určitými typy oblečení.

7. Výrobce a cena

Vybírejte si pouze značkové opasky známých výrobců, abyste měli jistotu, že se jedná o kvalitní výrobek. Jelikož jsou opasky doplňky, které vám mohou vydržet po celý život, tak se nebojte si za kvalitu i připlatit.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak se správně stravovat v létě
Jak se správně stravovat v létě
Jak se správně stravovat v létě | rady a tipy. Léto s sebou přináší nejrůznější kulturní akce, grilování a s nimi spojené nezdravé pokrmy a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.