Přejít k hlavnímu obsahu

Jak odstranit skvrny na zubech

15. Únor 2020
Jak odstranit skvrny na zubech

Zářící a bělostný úsměv patří k dnešním trendům. Doby, kdy se nehledělo na vzhled a stav chrupu, jsou dávno pryč. Bělící kůry u zubařů jsou finančně náročné. Následující řádky vám poradí, jak skvrny na zubech odstranit.

1

Nejčastější příčiny skvrn

Tmavý povlak a skvrny na našem chrupu způsobují především: - cigarety - červené víno - perlivé limonády - káva - černý čaj - čokoláda - borůvky - kyselé džusy. Jedná se pouze o základní výčet potravin a nápojů, které jsou nejčastějšími příčinami zažloutlých zubů. Další příčinou může být nadměrné užívání antibiotik. Pokud tyto léky užíváte ve větších dávkách v dětství nebo v dospívání, je velice pravděpodobné, že v dospělosti budete mít tmavší nebo žlutý chrup.

2

Přírodní čističe chrupu

Některé druhy potravin a nápojů naše zuby kazí, naopak některé druhy působí jako přírodní bělidlo chrupu. Jahody, jablko, mrkev, okurka, květák nebo celer mají blahodárné bělící účinky a dokonce likvidují bakterie v dutině ústní. Rozmačkanými jahodami si můžete chrup vyčistit a přírodně vybělit. Po vyčištění zubů si však chrup přečistěte zubní pastou, aby vám kyselina jablečná (přítomná v jahodách) neodhalila krčky a neporanila dásně. Rozhodně si nebělte úsměv pomocí citrónů. Ty obsahují příliš velký podíl kyselin a rozleptávají sklovinu.

3

Využití bylinek

Některé bylinky obsahují látky, které působí jako přírodní čističe zubů. K těmto bylinkám řadíme: - šalvěj lékařskou - bazalka svatou. Rozdrcené bylinky nechte pořádně vysušit na slunci a následně je použijte jako klasickou zubní pastu.

4

Peroxid vodíku

Zkuste do hrnku přidat kapku peroxidu, následně jej promíchejte s jedlou sodou a naneste na zubní kartáček. Pokud si čistíte zuby pomocí peroxidu, při čištění nepolykejte, toto pravidlo důsledně dodržujte. Tímto způsobem si můžete denně čistit a udržovat chrup.

5

Bělící zubní pasty

V obchodech a lékárnách naleznete širokou nabídku bělících zubních past. Vybírejte je pečlivě. Doporučujeme zubní pasty, které jsou určeny pro kuřáky, většinou bývají silnější a zuby jsou při jejich dlouhodobém užívání opravdu bělejší. Máte-li slabou sklovinu, opatrně s používáním těchto past. Jsou svým účinkem mnohem agresivnější. To stejné platí v případě, že máte problémy s krvácením dásní.

6

Bělící přípravky pro domácí bělení

V lékárnách jsou k dostání výrobky různých značek, které slouží k bělení zubů. Můžete si zakoupit balíček, který obsahuje celou kůru pro vybělení vašeho úsměvu. Není to nic náročného, jen přesně dbejte pokynů, které jsou uvedeny v příbalových letácích.

Autor: chiquita
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak odstranit zubní kámen
Jak odstranit zubní kámen
Zubní kámen není pouze nevzhledný, ale stojí i za celou řadou dalších problémů. Podporuje vznik paradentózy, stojí za zápachem z úst, vznikají kazy zu…
Jak na citlivé zubní krčky
Jak na citlivé zubní krčky | rady a tipy. Jakmile zuby začnou bolet, je zle. Často si myslíme, že jde o zubní kaz, ale někdy jsou na vině bolavé, obna…
Jak pečovat o pleť v zimě
Jak pečovat o pleť v zimě
Jak pečovat o pleť v zimě | rady a tipy. O pleť se musíme starat celý rok. Zatímco v létě ji chráníme především před slunečními paprsky, v…
Jak čerpat energii ze stromů
Jak čerpat energii ze stromů
Jak čerpat energii ze stromů | rady a tipy. Pokud si občas jen tak sednete ke stromu a relaxujete, možná se Vám již stalo, že jste se po chvíli cítili…
Jak poznat dobrého zubaře
Jak poznat dobrého zubaře
Návštěva zubaře není většinou oblíbenou záležitostí. Pokud však chcete o svůj chrup dobře pečovat, měli byste svého stomatologa vídat pravidelně, nejl…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.