Přejít k hlavnímu obsahu

Jak fermentovat bylinky na čaj | návod na kvašení bylin

Jak fermentovat bylinky na čaj | návod na kvašení bylin. Pijete-li rádi bylinkové „čaje“, z článku se dozvíte jak připravit bylinky trochu jinak. Klasický nálev ze sušených rostlin je většinou nevýrazný a někomu může chutnat jako seno. Zkuste listy fermentovat podle ruského způsobu, který je léty osvědčený. Nálev z takto upravených bylinek má výraznou chuť a barvou se blíží pravému čaji. A protože některé rostliny se sbírají v době květu, je jaro ideální doba k experimentům. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak na domácí kopřivový med | recept
Kopřivový med | recept. Med smíchaný se šťávou z májových kopřiv je skvělý pro jarní detoxikaci, čistí krev, pomáhá při chudokrevnosti a posiluje imun…
Jak využít netřesk pro zdraví | rady
Jak využít netřesk pro zdraví | rady. Netřesky bývají pro svou nenáročnost často součástí skalek. Jen málokdo však ví, že se dá netřesk používat také…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.