Jak na bezlepkovou pizzu | recept
Bezlepková pizza | recept. Pizza je jedním z nejoblíbenějších jídel na světě a tak není divu, že si ji nechtějí odpírat ani lidé, kteří nemohou lepek. Ukážeme si přípravu dvou druhů těst, první bude netradiční, nekynuté a připravené z cizrnové mouky, druhé pak klasicky kynuté ze speciální mouky pro celiaky. Cizrna je jako luštěnina přirozeně bezlepková, mouka se vyrábí namletím sušené cizrny, tzv. římského hrachu. Cizrnová mouka je bohatá na bílkoviny, vitamíny C, B6, kyselinu listovou a železo. Těsto možná překvapí netradiční ořechovou chutí a zemitým aroma, ideální po nadšence z nových chutí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na tradiční trdelník | recept
Tradiční trdelník | recept. Trdelníky nás lákají svou vůní už na každém jarmarku a málokdo jim odolá. Sypané skořicí, oříšky či kakaem, plněné zmrzlin…
Jak na švýcarský kroucený chléb s olivami | recept
Švýcarský kroucený chléb s olivami | recept. Vláčná a nadýchaná střídka, křupavá kůrka a jemně sladkokyselá chuť oliv. To je výborný švýcarský chléb.…
Jak upéct ořechový chléb | recept
Ořechový chléb | recept. Pečení domácího chleba je zábava a peče ho spousta lidí, stačí zabrousit do některých internetových diskusí. Také jste této „…
Jak upéct plněné kuličky z tvarohového těsta | recept
Plněné kuličky z tvarohového těsta | recept. Kuličky z tvarohového těsta s ořechovo-sýrovou nádivkou skvěle doplní sortiment slaných pochutin k p…
Jak upéct tyčky se zelím a česnekem | recept
Tyčky se zelím a česnekem | recept. Po tyčinkách podle tohoto receptu se u nás jen zapráší. Jsou opravdu vynikající. Hodí se k pohoštění mezi přá…