Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na bezlepkovou pizzu | recept

Bezlepková pizza | recept. Pizza je jedním z nejoblíbenějších jídel na světě a tak není divu, že si ji nechtějí odpírat ani lidé, kteří nemohou lepek. Ukážeme si přípravu dvou druhů těst, první bude netradiční, nekynuté a připravené z cizrnové mouky, druhé pak klasicky kynuté ze speciální mouky pro celiaky. Cizrna je jako luštěnina přirozeně bezlepková, mouka se vyrábí namletím sušené cizrny, tzv. římského hrachu. Cizrnová mouka je bohatá na bílkoviny, vitamíny C, B6, kyselinu listovou a železo. Těsto možná překvapí netradiční ořechovou chutí a zemitým aroma, ideální po nadšence z nových chutí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak na tradiční trdelník | recept
Tradiční trdelník | recept. Trdelníky nás lákají svou vůní už na každém jarmarku a málokdo jim odolá. Sypané skořicí, oříšky či kakaem, plněné zmrzlin…
Jak upéct ořechový chléb | recept
Ořechový chléb | recept. Pečení domácího chleba je zábava a peče ho spousta lidí, stačí zabrousit do některých internetových diskusí. Také jste této „…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.