Jak na populární italskou omáčku MARINARA z dokonale zralých rajčat?
Možná už jste z letošní úrody rajčat připravili kde co. Kečup, lečo, protlak, také jste je sterilovali jen tak na zimu k dalšímu zpracování. Což takhle vyzkoušet výbornou variantu, a to oblíbenou italskou omáčku MARINARA? Pochází z Neapole a byla velmi populární mezi námořníky. Také od toho je odvozen název marinara – obsahující mořské plody, jak si ji dříve námořníci rádi připravovali. Alla marinara, jak zní správný celý název, znamená „na námořnický způsob“.
Omáčka marinara vás potěší snadnou přípravou a relativně dobrou trvanlivostí. Ta dnešní, moderní se připravuje jen z rajčat, oregana, bazalky a česneku.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na naprosto snadnou, a přitom nejlepší zeleninovou omáčku na těstoviny?
Máte na zahrádce více zeleniny, než stíháte spotřebovat, a tak hledáte způsob, jak ji zužitkovat? Možná dostáváte rajčata, papriky, ale také cukety, d…
Jak na domácí kečup: Tři jednoduché recepty plné chuti a bez chemie
Kečup je nedílnou součástí mnoha pokrmů – od hranolků po grilované maso. V obchodech ho najdeme v desítkách variant, ale domácí kečup má jednu velkou…
Jak na pikantní paprikovou omáčku? Použijte ji na těstoviny, maso, pizzu i toasty
Pálivá papriková omáčka je vynikajícím dochucovadlem, které dodá jídlu šmrnc, chuť i barvu. Hodí se téměř ke všemu – jako sugo na těstoviny, dip na to…
Jak na zeleninové omáčky ze srpnové úrody paprik, rajčat, cuket a jiných dobrot
Srpnová zahrada nabízí bohatou úrodu čerstvé zeleniny – zrají šťavnatá rajčata, masité papriky, křehké cukety i lilky. Právě teď je ideální čas využít…
Jak si snadno připravit dipy k domácím chipsům a brambůrkám
Tyto dipy přidají oslavě šmrnc a budou perfektní volbou k domácím chipsům, ať už se slaví Den otců nebo jakákoli jiná rodinná příležitost. Pokud do ni…