Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na švýcarský kroucený chléb s olivami | recept

Jak na švýcarský kroucený chléb s olivami | recept

Švýcarský kroucený chléb s olivami | recept. Vláčná a nadýchaná střídka, křupavá kůrka a jemně sladkokyselá chuť oliv. To je výborný švýcarský chléb. Tajemství tohoto tradičního pečiva spočívá v 13 hodinovém kynutí a úpravě těsta kroucením. Díky dlouhému kynutí se v mouce odbourá kyselina fytová a chléb je tak daleko lépe stravitelnější. Jeho příprava není složitá, jen vyžaduje trochu plánování a trpělivosti. Pojďme si jej spolu upéct doma.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Tonja (neověřeno) | Ne, 07/25/2021 - 22:03

Upekl jsem přesně podle receptu, povedl se. Chléb je velmi dobrý.

Další zajímavé články

Jak připravit Boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.