Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na tradiční trdelník | recept

Jak na tradiční trdelník | recept

Tradiční trdelník | recept. Trdelníky nás lákají svou vůní už na každém jarmarku a málokdo jim odolá. Sypané skořicí, oříšky či kakaem, plněné zmrzlinou. Pečou se z kynutého těsta navinutého na bukový válec, tzv. trdlo, zavěšený nad dřevěným uhlím. Jejich původ je nejistý, protože mají svou tradici v mnoha zemích Evropy. Známý Skalický trdelník ze Slovenska, který se pyšní ochrannou známkou, má kořeny v Sedmihradsku. Pokud nemáme možnost opékání nad ohněm, můžeme si jej připravit i doma v troubě. Jako válec nám poslouží zavařovací sklenice, sklenice od piva nebo dřevěný váleček na těsto.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak na ořechový pletenec | recept
Jak na ořechový pletenec | recept
Jak na ořechový pletenec | recept. Sezóna ořechů vrcholí, využijme toho a upečme si tento lahodný cop z kynutého těsta, hojně proložený křupavými oříš…
Jak připravit Boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.