Přejít k hlavnímu obsahu

Jak namíchat salát z polníčku, červené řepy a pečené dýně

Na neobvyklý salát podle tohoto receptu budete potřebovat čerstvé lístky Kozlíčku polníčku. V obchodě je rostlinka označována jako polní salát nebo  zkráceně polníček. Jedná se o druh listové zeleniny, která se v kuchyni využívá podobně jako hlávkový salát. Na trhu je od podzimu do jara a s přihlédnutím k vysokému obsahu vitaminů  bychom polníček měli zařadit do jídelníčku co nejčastěji. Zejména teď v předjaří je vydatným zdrojem protiinfekčního vitaminu C. Mladé listové růžice jsou křehké a mají jemnou chuť. Dobře se kombinují s ovocem i jinými druhy zeleniny. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporuč…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.