Jak upéct bezlepkový dýňový chléb | recept
16. Říjen 2020
Bezlepkový dýňový chléb | recept. Chléb nemusí být vždycky jen slaný. Pokud chcete vyzkoušet něco nevšedního, sladký dýňový chléb bude to pravé. Následující řádky Vám nabídnou recept na domácí dýňový chléb. Pochutnat si na něm mohou i všichni, kdo dodržují bezlepkovou dietu, recept je totiž přirozeně bezlepkový.
Co je potřeba
- 1 hrnek dýně nakrájené na kousky
- 1 a 1/2 hrnku kukuřičné mouky
- 1/2 hrnku rýžové mouky
- 1/2 hrnku pohankové mouky
- 1/3 hrnku vlažné vody
- 1/2 lžičky soli
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1/4 kostky čerstvého droždí
- 2 vejce
- 3 lžíce kokosového nebo jiného rostlinného oleje
- 2 lžičky perníkového koření nebo dýňového koření
- dýňová či jiná semínka na posypání
Tipy
- Dýňový chléb můžeme upéct také v domácí pekárně. Místo čerstvého droždí je vhodnější droždí instatní. Všechny suroviny vložte do pekárny a vyberte vhodný program – např. bezlepkové pečení.
- Zkuste do dýňového chleba přidat nasekané vlašské ořechy.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct cuketovou tortillu s ricottou | recept na vláčný bezlepkový koláč
Jak upéct cuketovou tortillu s ricottou | recept na vláčný bezlepkový koláč. Léčba deprese jídlem je všeobecně známá věc. Bohužel, často s …
Jak upéct bezlepkové borůvkové řezy | recept
Bezlepkové borůvkové řezy | recept. Pokud si chcete připravit chutný moučník z lesních nebo kanadských borůvek v bezlepkové variantě, u…
Jak z cizrny a kokosové mouky upéct šťavnatý bezlepkový koláč | recept pro celiaky
Moučník bez lepku s nápaditým zakomponováním cizrny, která je ve své rozmixované podobě doplněná kokosovou moukou, zvláčněná jablečným pyré i šťa…
Jak upéct bezlepkové banánové muffiny z rýžové mouky | recept pro celiaky
Jak upéct bezlepkové banánové muffiny z rýžové mouky | recept pro celiaky. Zdravé, pouze banánem oslazené a plně bezlepkové mlsání z rýžové mouky…
Jak upéct bezlepkové datlové sušenky s tahini pastou | recept
Jak upéct bezlepkové datlové sušenky s tahini pastou | recept. Opravdu nevšední, ale dokonalé spojení ingrediencí dá za vznik těmto měkkým, chutí i vů…
Diskuze k článku