Přejít k hlavnímu obsahu

Jak pěstovat patison | rady

Jak pěstovat patison | rady. Patison je druh dýně nezaměnitelného diskovitého tvaru, na okrajích je charakteristicky zvlněný. Má bílou barvu. Obsahuje důležité minerální látky a vitamín C. Patison má uplatnění v gastronomii, oblíbený je patisonový salát, patisonový guláš nebo smažený patison. Patison má nízkou hodnotu sodíku, a proto je vhodný třeba při léčbě srdečních a ledvinových poruch, má močopudné účinky. Konzumace patisonu se doporučuje i při redukčních dietách.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak na patizon v kuchyni | recepty
Patizon | recepty. Patizony jsou oblíbenou součástí podzimních dekorací. Oblíbená je jejich svěží barva i nezvyklý tvar. Ale patizon nám mnohem lépe p…
Jak zpracovat hložinky | recepty
Jak zpracovat hložinky | recepty. Malé červené plody hlohu obecného neboli hložinky právě dozrávají. Pokud si nevíte rady, jak je zpracovat, máme pro…
Jak zpracovat úrodu dýně Hokkaidó
Dýně Hokkaidó patří mezi velmi oblíbené odrůdy dýně, neboť má jednak všestranné využití v kuchyni, ale také měkkou slupku, která se nemusí loupat…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.