Přejít k hlavnímu obsahu

Jak pěstovat patison | rady

Jak pěstovat patison | rady. Patison je druh dýně nezaměnitelného diskovitého tvaru, na okrajích je charakteristicky zvlněný. Má bílou barvu. Obsahuje důležité minerální látky a vitamín C. Patison má uplatnění v gastronomii, oblíbený je patisonový salát, patisonový guláš nebo smažený patison. Patison má nízkou hodnotu sodíku, a proto je vhodný třeba při léčbě srdečních a ledvinových poruch, má močopudné účinky. Konzumace patisonu se doporučuje i při redukčních dietách.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak na patizon v kuchyni | recepty
Patizon | recepty. Patizony jsou oblíbenou součástí podzimních dekorací. Oblíbená je jejich svěží barva i nezvyklý tvar. Ale patizon nám mnohem lépe p…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.