Přejít k hlavnímu obsahu

Jak postupovat, aby se řízek povedl | recept na vídeňský řízek

Jak postupovat, aby se řízek povedl

Jak postupovat, aby se řízek povedl | recept na vídeňský řízek. Řízek patří k české klasice. Řízkem se rozumí smažený obalovaný plátek masa. Na řízek se hodí vepřové, telecí, kuřecí a krůtí maso, ryby. Řízek lze připravit i ze zeleniny, hub, sýru nebo různých směsí tvarovaných na plátky. Nejčastěji se obaluje v trojobalu – hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka. Setkat se můžete i s obalováním v ořechách, rozdrcených cornflakes, těstíčku. V článku se dozvíte, jak správně připravit vídeňský řízek.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Juraj Horak (neověřeno) | So, 01/09/2021 - 12:12

Kazdy mame radi neco jineho . Podle mne je nejlepsi rizek z kuzlete , ktere je jeste na mleku . Ale uz se na Velikonoce tezko shani . Dalsi nejlepsi je z krkovicky , samozrejme oba na sadle .Olej nikdy . Jinak po osmazeni dam do trouby 70-80 stupnu na hodinku a uplne se rozpada . Super .

Ivana (neověřeno) | Po, 01/11/2021 - 07:17

Souhlasím s předešlým příspěvkem. Nejraději dělám řízky z krkovičky. Je šťavnatější, ale pro vnoučata z kuřecích steaků (vykostěných noh). Klasický trojobal, potom krátce osmažím na malém množství sádla (pro děti na ghi) a dopékám v troubě na 150--180 stupňů asi tak hodinu. Tento způsob jsem převzala od tchýně. Měla ty nejlepší řízky na světě.

Mirka K. | Čt, 01/14/2021 - 20:21

Děkuji oběma za reakci, tento způsob určitě vyzkouším, přijde mně to jako bezva nápad.

Další zajímavé články

Jak na čevabčiči z králíka | recept
Jak na čevabčiči z králíka | recept
Jak na čevabčiči z králíka | recept. Přiznám se, že králičí maso není zrovna mým favoritem. Nicméně v některých úpravách ho zvládnu zkonzumovat v…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.