Přejít k hlavnímu obsahu

Jak používat tempeh – "sójový hermelín"

Jak používat tempeh – "sójový hermelín"

Už jste narazili v obchodě na tempeh, ale nekoupili jste ho, protože byste nevěděli co s ním? Nebo jste neměli odvahu? Já jsem ji také neměla, ale po ochutnání na návštěvě u přátel jsem si jej zamilovala. A co že to vlastně Tempeh je? Tempeh jsou fermentované sójové boby, které se po uvaření nechávají několik dní zrát, dokud neprorostou bílou plísní a nespojí se dohromady. Poté se vaří, smaží, udí či marinuje. A co je nejlepší? Tempeh je velice zdravá potravina a chutná jako maso – lze ji tedy použít jako jeho plnohodnotnou náhradu. Přináším pár tipů, jak tempeh využít v kuchyni.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Marky (neověřeno) | Po, 12/17/2018 - 13:34

Děkuji za článek. Já většinou kupuju smažený a nemůžu si ho vynachválit. Doporučuju vyzkoušet.

Další zajímavé články

Jak připravit cuketové tacos | recept
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…
Jak na čokoládový fondant | recept
Jak na čokoládový fondant | recept
Čokoládový fondant | recept. Každý milovník čokolády nad tímto dezertem zaplesá. Po rozkrojení malé bábovičky náš totiž překvapí tekutá čokoládová láv…