Přejít k hlavnímu obsahu

Jak poznat celozrnné pečivo

Od pradávna se jedly různé kaše, placky a chleby z celých zrn, tedy celozrnné. Až moderní doba přinesla mouku bílou, zbavenou obalových částí zrna, které obsahují cenné minerály, vitamíny, enzymy, stopové prvky, esenciální mastné kyseliny a vlákninu. Prostý lid jedl mouku celozrnnou, bílá byla určena šlechtě jako cosi výjimečného. Bohužel postupem času vymletá bílá mouka zevšedněla a dnes je bílé pečivo běžnější než to zdravější z mouky celozrnné. V obchodech jsou na výběr různé tmavé, vícezrnné a semínky posypané rohlíky či chleby. Jsou opravdu všechny celozrnné? Jak se v široké nabídce pečiva vyznat?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak se vyznat v pečivu
Jak se vyznat v pečivu | rady a tipy. V obchodech nalezneme obrovské množství různých druhů pečiva. Co ale vlastně znamenají všechny ty názvy, jako tm…
Jak vyrobit a využít přepuštěné máslo
Jak vyrobit a využít přepuštěné máslo | rady a tipy. Přepuštěné máslo, které možná znáte také pod indickým názvem ghí, je máslo očištěné od vody, mléč…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.