Přejít k hlavnímu obsahu

Jak poznat celozrnné pečivo

Od pradávna se jedly různé kaše, placky a chleby z celých zrn, tedy celozrnné. Až moderní doba přinesla mouku bílou, zbavenou obalových částí zrna, které obsahují cenné minerály, vitamíny, enzymy, stopové prvky, esenciální mastné kyseliny a vlákninu. Prostý lid jedl mouku celozrnnou, bílá byla určena šlechtě jako cosi výjimečného. Bohužel postupem času vymletá bílá mouka zevšedněla a dnes je bílé pečivo běžnější než to zdravější z mouky celozrnné. V obchodech jsou na výběr různé tmavé, vícezrnné a semínky posypané rohlíky či chleby. Jsou opravdu všechny celozrnné? Jak se v široké nabídce pečiva vyznat?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak se vyznat v pečivu
Jak se vyznat v pečivu | rady a tipy. V obchodech nalezneme obrovské množství různých druhů pečiva. Co ale vlastně znamenají všechny ty názvy, jako tm…
Jak zdravě solit
Sůl kamenná nebo mořská? S jódem nebo bez? Kolik a jak? Sůl, neboli chlorid sodný (NaCl), je pevnou součástí naší stravy a vyvstává u ní spousta otáze…
Jak namáčet ořechy a semínka
Jak namáčet ořechy a semena | rady a tipy. Ořechy a semínka patří mezi nejzdravější potraviny, obsahují spoustu zdravých tuků, bílkovin, vitamínů a mi…
Jak o Vánocích nepřibrat
Vánoční svátky mají své neopakovatelné kouzlo a každá generace je prožívá jinak. Dříve se na Vánoce držel půst a poté se podávaly prosté pokrmy s mini…