Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravíme pesto | recept

Jak připravíme pesto | recept

Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená bazalková omáčka, která pochází z oblasti Ligurie v severní Itálii. Alla genovese odkazuje na město Janov (Genova). Pesto lze vyrobit také ze sušených rajčat, medvědího česneku, ze špenátu, kopřiv apod.
Poměr surovin je variabilní, každý má rád jinou chuť. Základem každého pesta je ale olivový olej, česnek, pinie a parmazán, vše rozmixované na pastu. Pesto se vmíchá do uvařených těstovin, jemně obalí jejich povrch a těstoviny jsou připraveny k podávání. Teď je vhodná doba k jeho přípravě do zásoby, čerstvé bylinky jsou všude, tak se nebojte experimentovat.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit kopřivové pesto | recept
Jak připravit kopřivové pesto | recept
Kopřivové pesto | recept. Pesto je hustá směs bylinek, oleje, ořechů a semínek, soli, česneku a sýra. Slouží k ochucení těstovin nebo salátů. Pesto lz…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.