Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit bramborové langoše | recept

Bramborové langoše | recept. Langoše jsou maďarská specialita. Jsou to kynuté, tenké, smažené placky, které se různě dochucují. Langoše jsou oblíbeným stánkovým občerstvením na pouličních akcích a trzích. Předpisů na langoše je mnoho a i na našich stránkách je najdete. Přidáváme předpis na langoše z bramborového těsta, prý opravdu maďarský.

Co je potřeba

  • 4 středně velké brambory
  • 250 ml mléka
  • 42 g droždí (kostička)
  • špetka cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
1

Uvařené, den předem vařené brambory oloupáme a nastrouháme najemno. V zadělávací míse je promícháme s moukou a solí.

2

Droždí rozmícháme ve vlažném mléce se špetkou soli a cukrem a necháme vzejít kvásek. Kvásek spolu s rozšlehaným vajíčkem přidáme do misky a zaděláme těsto. Necháme vykynout. Vykynuté těsto přibližně zdvojnásobí svůj objem. Kyne v závislosti na teplotě 1 hodinu až dvě.

3

Z vykynutého těsta tvoříme mokrýma rukama tenké placky. Těsto se lepí a práce není moc příjemná. Jestliže vám to nejde, kouličku z těsta obalte v mouce a vyválejte válečkem. Placku propíchejte nožem nebo vidličkou, aby se při smažení příliš nenafukovala.

4

Langoše smažte z obou stran na tuku dozlatova. Langoše se snadno mrazí, pokud je chcete zmrazit do zásoby, smažte je jen lehce z obou stran. Dosmažíte je po rozmrznutí před podáváním.

5

Hotové langoše potřete česnekem, smetanou, kečupem, posypejte strouhaným sýrem. Mohou se i mazat povidly a zdobit smetanou.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.