Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit bavorský bramborový salát | recept

Jak připravit bavorský bramborový salát | recept. Do tradičního bavorského bramborového salátu známého jako Kartoffel-Gurken-Salat nebo Bayrischer Kartoffelsalat se nepřidává majonéza, a proto je stravitelnější než český bramborový salát s majonézou. Bavorský bramborový salát se také zalévá horkým zeleninovým vývarem, díky němuž se chutě surovin snadno propojí.

Co je potřeba

Na 4 porce

1 kg g salátových brambor
1 malá salátová okurka
2 cibule
3 – 4 lžíce vinného octa
3 lžíce rostlinného oleje (např. slunečnicový)
snítka čerstvého kopru
drcený kmín
mletý pepř
sůl
200 ml zeleninového vývaru

1

Brambory uvaříme ve slupce a necháme je na 1 den odležet.

2

Po oloupání je nakrájíme na kolečka.

3

Salátovou okurku nakrájíme také na kolečka, popřípadě můžeme použít struhadlo a jeho část na strouhání koleček.

4

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

5

Suroviny smícháme, ochutíme vinným octem, olejem, nasekaným koprem, špetkou drceného kmínu, čerstvě mletým pepřem a solí.

6

Směs na bavorský bramborový salát zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Promícháme a necháme odležet alespoň jednu hodinu.

7

Bavorský bramborový salát je hotový, podáváme jej ke smaženým, grilovaným či dušeným pokrmům z ryb, kuřecího masa, k hovězímu nebo telecímu masu.

Do bavorského bramborového salátu je možné přidat hořčici.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.