Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit bramborové placky se škvarky | recept

Bramborové placky se škvarky | recept. Nabízím jednoduchý recept na bramborové placky, které jsou snadné na přípravu a velmi chutné. Navíc spotřebujeme zbylé vařené brambory. Jsou to "bramborový placky se škvarkama, takový jako pekla moje máma". Hodí se jako netradiční pohoštění, namísto obligátních chipsů nebo crackerů. Chybu neuděláte ani při podávání se špenátem a vařeným vajíčkem. Mohou se jíst teplé i studené. Radím udělat větší množství, jsou opravdu prudce jedlé. Jak připravit bramborové placky se škvarky Vám poradí můj recept.

Diskuze k článku

Přidat komentář

černeková (neověřeno) | So, 05/28/2016 - 17:14

ako mám odstrániť tú blbú reklamu na astratex?nemôžem čítať vaše články

Vratislav šamaqn (neověřeno) | Pá, 11/11/2016 - 18:41

Vážení kuchaři, četl jsem už celou řádku receptů na škvarkové placky, některé jsem i vyzkoušel, ale žádný mne nenadchl, byly to všechno jenom placky z kynutého těsta s příměsí brambor, v němž se občas vyskytl škvarek s málo výraznou chutí., jenom trochu připomínající škvarky. Ve škvarkových plackách musí být škvarky v takovém množství, aby chuť byla opravdu škvarková. ŠAkvarkové placky dělám podle receptu mojí tchýně, vyučené kuchařky a pocházející z vesnice, kde se při zabíjačkách škvařilo sádlo a kde vedlejší produkt byly škvarky. Tedy zkrátka : aby škvarkové placky byly tím, co označuje název, je třeba na 30dkg polohrubé mouky 30dkg škvarků. Pokud použijete vařené brambory, poměr musí být zachován. Použiji kvásek z asi 5 dkg droždí a necelých 2 dl mléka, trochu soli , lžičku drceného kmínu a lžíci sádla. Z ingrediencí, mimo škvarků, udělám těsto jako na buchty a dám vykynout asi na 3/4 hodiny. Do vykynutého těsta zapracuji najemno nakrájené škvarky a ihned tvaruji slabší placičky asi o průměru 5-7 cm, posypu kmínem . Ty upeču do zlatova a je hotovo.

Další zajímavé články