Jak připravit domácí jablečný sirup z čerstvého jablečného moštu
Dozrávání jablek, jejich uskladnění příp. zpracování je aktuálně starostí mnoha zahrádkářů. V případě, že máte jablek dostatek, nechcete je „jen“ zavařovat nastrouhané, dělat jablečné pyré nebo je používat třeba do buchet, můžete z nich udělat výborný jablečný sirup. Než aby jablka, která padají a nejsou příliš dobrá na uskladnění na zimu, shnila, raději je použijte právě na sirup. Příprava je jednoduchá a zvládne ji každá zapálená žena nebo muž. A máte-li oblíbené aroma, můžete si jej i hezky doplnit o něj.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak vyrobit jablečný mošt | recept
Jablečný mošt | recept. Jablka jsou snad našim nejznámějším ovocem. Existuje jich veliké množství druhů, velikostí, chutí i barev. Snad každý zahrádká…
Jak vyrobit zdravou cuketovou šťávu a jak ji zavařit? Oceníte ji i v zimě
Cuketa je oblíbená letní zelenina s jemnou chutí a vysokým obsahem vody. Většinou ji používáme na slané pokrmy, ale skvěle se hodí i k výrobě šťávy –…
Jak na domácí třešňový likér, který vám budou závidět sousedé, známí i rodina?
Máte rádi likéry, sladké alkoholické nápoje, které když jsou připraveny pečlivě a z kvalitních surovin ve správném poměru, umí mluvit řečí ovoce,…
Jak v kuchyni zpracovat plátky růží | recepty
Jak zpracovat plátky růží. Co to pili naši předkové, když byli pohoštěni rosolkou? Když růže příjemně voní, měly by i dobrou chuť? Aroma některých růž…
Jak na smetanově jemný marcipánový likér s bílou čokoládou
Krémový, smetanově jemný a v chuti i barvě neodolatelný. Sladce laděné spojení mandlového marcipánu s bílou čokoládou, k tomu navíc pro…