Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit grilovaný lilek s řeckým jogurtem a česnekovou omáčkou | recept

Jak připravit grilovaný lilek s řeckým jogurtem a česnekovou omáčkou | recept. Léto v plném proudu přináší kromě vodních radovánek a večerního grilování i jeden zásadní problém: Kam s tím? Místo standardního „Ahoj, jak se máš?“ zařazujeme na úvod konverzace otázku „Nechceš cuketu?“ a naše opatrné protějšky, vědomi si naší vynalézavosti, s obavami zkoumají každý kousek perníku nebo bramboráku. Protože zelená a žlutá cuketa již patří mezi stálice české letní zahrady, mnozí začali experimentovat s tmavě fialovým lilkem. Nemohu posoudit, zda je to právě barva nebo houbovitá konzistence a nevýrazná chuť, která vzbuzuje nedůvěru a nutí kuchaře maskovat jej ve francouzském ratatouille nebo italských lasagních. Vděčný lilek si ovšem zaslouží být hlavní postavou ve svém příběhu, právě jako je tomu tak v následujícím středomořském receptu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.