Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit kapra na černo? Tato alternativa svatomartinské husy vás nadchne

kapr na černo

Svátek svatého Martina si většina z nás spojuje s pečenou husou, knedlíky a zelím. Jenže ne každý měl v minulosti na takovou hostinu prostředky – a ne každý měl husu vůbec k dispozici. Na venkově nebo v chudších rodinách proto vznikla řada alternativních pokrmů, které byly slavnostní, ale zároveň dostupnější. Jedním z nich byl i kapr na černo – jídlo, které voní po oříšcích, sušeném ovoci a staročeském koření.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit španělskou paellu
Jak připravit španělskou paellu
Paella je španělský pokrm připravovaný z rýže, šafránu, zeleniny a dalších ingrediencí – blízko moře se používají nejčastěji mořské plody, ve vni…
Jak na zdravější pečenáče
Jak na zdravější pečenáče | recept
Jak na zdravější pečenáče | recept. Jistě znáte pečenáče, oblíbené kousky ryb osmažené v trojobalu a naložené na sladkokyselo. Ty kupované bohuže…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.