Jak připravit kapra na černo? Tato alternativa svatomartinské husy vás nadchne
Svátek svatého Martina si většina z nás spojuje s pečenou husou, knedlíky a zelím. Jenže ne každý měl v minulosti na takovou hostinu prostředky – a ne každý měl husu vůbec k dispozici. Na venkově nebo v chudších rodinách proto vznikla řada alternativních pokrmů, které byly slavnostní, ale zároveň dostupnější. Jedním z nich byl i kapr na černo – jídlo, které voní po oříšcích, sušeném ovoci a staročeském koření.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit tradiční vánoční rybí polévku | recept
Jak uvařit tradiční vánoční rybí polévku | recept. Jak uvařit tradiční štědrovečerní polévku by měla vědět každá hospodyňka. Není to tak složité, a i…
Jak připravit rybu ke kuchyňské úpravě | návod
Jak připravit rybu ke kuchyňské úpravě | návod. Většina z nás dává přednost při nákupu rybám již vykuchaným a případně naporcovaným. Jak si ale p…
Jak ugrilovat tuňáka s provensálským kořením, paprikou a bramborami
Jak ugrilovat tuňáka s provensálským kořením, paprikou a bramborami | recept na grilovnou rybu. V létě dáváme přednost lehkým nekomplikovaným jídlům.…
Jak připravit španělskou paellu
Paella je španělský pokrm připravovaný z rýže, šafránu, zeleniny a dalších ingrediencí – blízko moře se používají nejčastěji mořské plody, ve vni…
Jak na zdravější pečenáče | recept
Jak na zdravější pečenáče | recept. Jistě znáte pečenáče, oblíbené kousky ryb osmažené v trojobalu a naložené na sladkokyselo. Ty kupované bohuže…



