Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit klementinky v červeném víně | recept na sladký dezert

05. Prosinec 2020

Jak připravit klementinky v červeném víně | recept na sladký dezert z mandarinek odrůdy klementina. Ovoce a víno. Úžasná kombinace, jejímž výsledkem nemusí být jen tradiční punč, ale i výborný sladký dezert. V podstatě k tomu stačí jen mandarinky odrůdy klementina a červené víno. Právě z nich a s dopomocí cukru, koření a Vaší chvilkové práce vytvoříte překvapivě dobrý dezert.

Co je potřeba

  • 300 ml červeného vína
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 svítek skořice
  • ½ lžičky vanilkové esence
  • 150 ml vody
  • 6 klementinek
  • + oříšky na posypání
1

Červené víno nalijte do hrnce, přidejte cukr, svítek skořice, vanilkovou esenci a vodu. Na slabém ohni zahřívejte, občas promíchejte, aby se cukr rozpustil. Pak směs přiveďte k varu a nechejte 5 minut jemně provařit (probublávat).

2

Mezitím oloupejte klementinky. Postupujte opatrně, aby zůstaly celé a neporušené. Očistěte i přebytečná bílá vlákna.  

3

Následně je přidejte do vinného roztoku a 10 minut na jemném plameni povařte. Nemíchejte s nimi, jen je po 5 minutách obraťte.

4

Poté klementinky vyjměte a zbylý nálev zredukujte na poloviční množství. Tím i jemně zhoustne a vytvoří se sirupová konzistence.

5

Jako dezert klementinky podávejte přelité vinným sirupem, posypané oříšky.

Klementinky na víně můžete podávat i se zakysanou smetou, šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na domácí Ferrero Rocher
Jak na domácí Ferrero Rocher | recept na domácí ferrero kuličky. Kdo by nemiloval, luxusní pochoutku zvanou Ferrero Rocher, že? Jemnou, vláčnou, krémo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.