Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit krémovou panna cottu s ovocem | recept

Krémová panna cotta s ovocem | recept. Panna cotta je jedním z nejjednodušších sladkých dezertů. Panna cotta pochází z italské kuchyně a název lze přeložit jako „vařená smetana“. Konzistencí je podobná hodně hustému ztuhlému pudinku. Na její přípravu potřebujete minimum surovin, dobrý výsledek závisí na jejich kvalitě, snažte se proto použít vanilkovou esenci nebo vanilkový cukr. Nejlepší by byl vyškrábaný vanilkový lusk, ale vzhledem k současným cenám vanilky si ji ne každý může dovolit. Vyhněte se pokud možno syntetické náhražce vanilinu. Panna cottu je možné připravit i pro vegany. Živočišnou smetanu nahraďte kokosovým mlékem a želatinu agarem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak kandovat ovoce
Jak na kandované ovoce | recept. Kandování je způsob zpracování ovoce, při kterém se šťáva v ovoci nahrazuje nasyceným cukerným roztokem. Postup je sn…
Jak upéct košíčky s jahodami | recept
Košíčky s jahodami | recept. Jahody se šlehačkou jsou naprostá klasika. Co si je ale vylepšit upečeným košíčkem z mandlového těsta potřeného čokoládou…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.