Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit květákovou polévku s rukolovými krutony | recept

Jak připravit květákovou polévku s rukolovými krutony | recept

Květáková polévka | recept. Květák je v české kuchyni jako doma, i přesto, že jde o velice sezónní surovinu. Láska ke smaženému květáku je velké většině českého národa vlastní, ale květák si zaslouží více pozornosti. Lze ho využít i v mnoha jiných podobách. Květáková polévka sice nepatří k velkým překvapením, ale s tímto receptem můžete obyčejnou polévku, kterou zná každý, oživit a zpestřit. Základem je samozřejmě vařený květák, který je doplněn brambory, kořenovou zeleninou, ale hlavně ho korunují lahodné krutony. Ty jsou ozvláštněny rukolou, která dodá obyčejné opečené housce či chlebu na ostrosti a zajímavosti.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Polévka z patizonu | recept. Patizon se v kontextu české kuchyně neřadí mezi příliš využívané zeleniny. Jeho nejklasičtější úpravou je obalení a smaže…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.