Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit nejlepší bramborový salát

bramborový salát na vánočním stole

Bramborový salát je oblíbený a velmi variabilní. Jeho různé podoby se objevují i v zahraničních kuchyních, existuje mnoho českých krajových receptů a v každé rodině se také připravuje jinak a s jinými přísadami. Jedna je však společná pro všechny typy salátů, a to jsou brambory. K nim se přidávají většinou vejce, cibule, sladkokyselé okurky, ocet, majonéza, ale třeba i jablka, uzenina, kopr, červený paprikový lusk a další. Velice často se můžete setkat s tím, že ostatní ingredience přehluší množstvím i chutí základní surovinu – brambory. Nejdůležitější pravidlo pro bramborový salát však říká, že brambory musejí v pokrmu dominovat.

V článku se dozvíte, jaké vybrat přísady, aby byl bramborový salát dokonalý a nabídneme několik receptů: klasický, staročeský, s Moravankou, vídeňský, lehký, hanácký a podle šéfkuchaře. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.