Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit grilovaný bramborový salát s cizrnou | recept

Jak připravit grilovaný bramborový salát s cizrnou | recept. Neobvyklý salát z brambor, brokolice, cizrny a koření je atraktivní vzhledem, výborně chutná a patří mezi recepty zdravého stravování. Pečený salát se podává jako bezmasý pokrm a pochutnají si na něm všichni, nejen vegetariáni a vegani.

Co je potřeba

  • 500 g malých brambor
  • 1 brokolice
  • 4 stroužky česneku
  • 1 malá červená cibule
  • 1 plechovka cizrny (420 g)
  • ½ lžičky kmínu
  • ½ lžičky sušené bazalky
  • ½ lžičky sušeného oregana (dobromysli)
  • 1 lžička uzené papriky
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička sušeného česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • ¼ hrnku barbecue omáčky

 

Tahini omáčka:

  • 2 lžíce tahini pasty
  • šťáva z ½ citronu
  • ½ lžičky sušeného kopru
  • 2–3 lžíce vody
  • sůl podle chuti
  • ½ lžičky sušené mleté cibule
1

Brambory vydrhněte kartáčkem a nakrájejte na přibližně dvoucentimetrové kousky. Brokolici rozeberte na růžičky. Cibuli rozdělte na poloviny, jednu pokrájejte na kostičky a druhou na proužky. Cizrnu sceďte a propláchněte.

 

2

Brambory nechte 10 minut odstát v míse se studenou vodou. Pak vodu vylijte a brambory osušte v utěrce. Promíchejte je s kmínem, paprikou, bazalkou, oreganem, koriandrem, česnekovým práškem, solí a lžící oleje. Rozprostřete na plech a vložte na 15 minut do předehřáté trouby na 220 °C.

3

Brokolici, proužky cibule, dva stroužky prolisovaného česneku, sůl a lžíci oleje promíchejte. Směsí pokryjte předpečené brambory na plechu a vraťte na dalších 15 minut do trouby.

4

Na pánvi se lžící oleje osmahněte kostičky cibule se špetkou soli doměkka. Přidejte zbývající prolisovaný česnek, lehce osmahněte, vložte okapanou cizrnu a přibližně 5 minut míchejte, dokud se nezapeče. Nakonec zalijte omáčkou barbecue a 3–4 minuty povařte do zhoustnutí.

5

Omáčku tahini připravíte smícháním všech předepsaných ingrediencí. Konzistenci upravte vodou tak, aby omáčka byla krémová.

Opečenou měkkou zeleninu rozdělte na talíře a každou porci přelijte cizrnou a tahini omáčkou.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.