Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit okurkový salát do sklenic | recept

Okurkový salát | recept. Okurkový salát zavařený do sklenic je praktický polotovar, po kterém rádi sáhneme, když právě nebude „okurková sezona“. Připravit okurkový salát do sklenic je velice snadné a rychlé. Není v tom žádná finta. Nabízený návod, jak připravit okurkový salát do sklenic, je mnohokrát vyzkoušený.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Brigita (neověřeno) | Po, 07/04/2016 - 16:35

In reply to by Porubak (neověřeno)

Normální okurky zavařuji ani ne 20min, dávám 2kolečka křenu a mohu je používat i za 2 roky, jsou stále křupavé. Vařit nastrouhané půl hodiny to by byla kaše, ale já je zamrazuji bez všeho a dodělám je až rozmrznou, jsou čerstvé.

poetkavlasta (neověřeno) | So, 07/23/2016 - 16:02

Také dobrý nápad se zamrazením.
Ale musí být na to dost místa. Mám mrazák o pěti šuplících a mám je stále plné, takže vždy zápasím s místem. (Mrazím celé jahody a meruňky, či švestky na knedlíky,jahodové pyré v krabičkách, zelené bylinkové natě v krabičkách, jeden šuplík mám na syrová mnasa a jeden na zeleninu. No a ostaatní místo zaberou vařené pokrmy, kterých neumím stále po smrti manžela, uvařit jen pro jednu osobu.
Také si udělám třeba tlačenku a plátky v balíčkách zmrazím, nebo tam mám nějaké uzeniny, prostě najde se tam ledacos. Po mrtvici již dva roky nechodím ven, vše mi nakoupí pečovatelka, tak se snažím mít stále nějaké zásoby v mrazáku, abych měla co jíst, anebo uhostila návštěvu, či rodinu.
Za automatickou pračku a mražák, by měl vynálezce dostat Nobelovu cenu. Jako žena to hodnotím co nejvýš. Vlasta

Zdeněk Rott (neověřeno) | Ne, 07/24/2016 - 09:40

Jste úžasní.

Marie Indrova (neověřeno) | Po, 07/25/2016 - 22:20

Jsem ráda,že jsem recept tady našla.Děkuji

Dagmar Konvičná (neověřeno) | St, 07/27/2016 - 22:09

Protože zavařuji v obyčejném hrnci takže nemám teploměr,okurky dělám při 100stupních jenom 7 min už několik let a ještě se mi nestalo že by se pokazili.Tak si myslím,že s tím salátem to bude to samo.

Veronika Dvornich (neověřeno) | Čt, 07/17/2014 - 19:47

Ja už robim davno, len struham a na kolečka.

Veronika Dvornich (neověřeno) | Čt, 07/17/2014 - 19:47

Ja už robim davno, len struham a na kolečka.

poetkavlasta (neověřeno) | So, 07/11/2015 - 18:39

Strouhané okurky do sklenic znám, dělávala jsem je na chalupě. Recept jsem získala od jedné staré paní sousedky ještě když jsem bydlelela v Karvinském paneláku. Oni měli malou zahrádku. Teď jsem již 10 roků v býv. Pečovatelském domě a na tuto možnost jsem zcela zapomněla. Takže si několik sksleniček také udělám. V zimě jsou okurky drahé a jelikož již žiji sama, stačí mi od každého druhu si udělat 5 skleniček a mám zavařenin plný regál v komoře. Přežiji levněji zimu a mám pestrou stravu po celý rok. Navíc se vyhnu dnešnímu nešvaru - rvát do všeho chemii. Vlasta

Jiří Žilavý (neověřeno) | Ne, 07/12/2015 - 02:12

Paní poetkavlasta má pravdu. Je to čistá úprava - žádná chemie.

Porubak (neověřeno) | Čt, 04/14/2016 - 09:13

Takovou dlouhou dobu zavařovat nastrouhané okurky, když na celé nakladačky se uvádí 20 minut?????
salát kaša, škoda okurek.

Další zajímavé články

Jak udělat okurkový salát | recept
Jestliže podáme k hlavnímu jídlu okurkový salát, obvykle se trefíme všem stolovníků do chuti. Okurky jsou sice pro někoho hůře stravitelné, ale tomu l…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.