Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit sirup a likér z bezinek | recept

Černý bez je léčivá rostlina. V lidovém léčitelství se používají květy, kůra, listy, kořeny i plody. V září začínají na keřích dozrávat černé plody, které mají široké kuchyňské využití. Vyrábějí se z nich sirupy, vína, likéry, marmelády nebo povidla. Šťáva z plodů intenzivně barví, proto se používá i na dobarvování některých kompotů. Bezinky se také suší na čaj. Bezinky obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, díky čemuž posilují imunitní systém, pomáhají při nachlazení a migréně, snižují krevní tlak. Bezinky velmi chutnají ptákům, proto je potřeba vypravit se na ně včas. Vyzkoušejte recept, který vám nabízím, určitě vám zachutná.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct domácí flapjack | recept
Domácí flapjack | recept. Flapjack je obdobou müsli tyčinek. Jeho základem jsou ovesné vločky doplněné různými druhy ořechů, sušeného ovoce, kaka…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.