Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct rychlý tvarohový koláč se švestkami | recept

Rychlý tvarohový koláč se švestkami | recept. Hledáte-li recept na rychle a jednoduše připravený moučník, zkuste si upéct rychlý tvarohový koláč se švestkami. Postup naleznete v následujících odstavcích. Pokud zrovna nemáte švestky, můžete je nahradit libovolným čerstvým či mraženým ovocem.

Co je potřeba

Na těsto je potřeba:

  • 250 g hladké špaldové mouky (použijte klidně celozrnnou)
  • 80 g třtinového cukru
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 120 ml mléka
  • 70 ml rostlinného oleje
  • 1 vejce

Na tvarohovou náplň budeme potřebovat:

  • 1 balení měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 bio vanilkový cukr, případně kousek vanilkového lusku

Další potřebné suroviny:

  • Švestky
  • Máslo a mouka na vymazání a vysypání koláčové formy, skořice a třtinový cukr na posypání švestek
1

Možná si bez švestek také nedokážete představit konec léta a nadcházející podzim. Švestky jsou nejen chutné, ale také velmi zdravé. Nalezneme v nich mnoho vitamínů, minerálů a dalších cenných látek. Švestky mimo jiné pomáhají při hubnutí, snižují hladinu cukru a cholesterolu v krvi, podporují imunitu a pročišťují trávicí trakt.

2

Vejce ušleháme s třtinovým cukrem do pěny, vmícháme rostlinný olej a mléko a do rozmíchané tekutiny přisypeme špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3

Ušleháme hladké těsto, které posléze rozetřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy.

4

Na těsto nalijeme tvarohovou náplň připravenou vyšleháním všech uvedených ingrediencí a opět ji rovnoměrně rozetřeme. Tvaroh poté poklademe rozpůlenými a vypeckovanými švestkami a posypeme je trochou třtinového cukru a mletou skořicí.

5

Koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme jej zhruba 40–45 minutRychlý tvarohový koláč se švestkami necháme před podáváním vychladnout.

  • Švestky můžeme posypat drobenkou.
  • Švestky s tvarohem je možné doplnit také nádivkou z mletého máku.
Autor: Jana F. | Zobrazit autorská práva

Fotografie: Jana F.

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články