Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zeleninové kari s bulgurem | recept

Jak připravit zeleninové kari s bulgurem | recept

Jak připravit zeleninové kari s bulgurem | recept. Kari je velice populární indický pokrm, který lze připravit na mnoho způsobů, avšak s jedním jmenovatelem – s kari kořením. Hlavní složkou této kořenící směsi je kurkuma – intenzivní žlutý prášek z oddenku kurkumovníku dlouhého, tzv. indického šafránu, který má protizánětlivé účinky, je silným antioxidantem a používá se dokonce v boji s rakovinou. Kořenová zelenina a červená čočka dodávají tomuto jídlu vlákninu, vitamíny a potřebné bílkoviny. Jako přílohu použijeme bulgur, což je předvařená celozrnná přenice, která je lehce stravitelná a má příznivé nutriční složení. Zeleninové kari s bulgurem je ideální vydatné jídlo do zimního období a navíc si skvěle pochutnáte.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dandik (neověřeno) | Út, 11/01/2016 - 10:19

Zeleninové kari s bulgurem nám všem moc chutnalo. Manžel si ho vyžádal i opakovaně :), což je pochvala za skvělý recept. Děkuji.

Další zajímavé články

Jak udělat ředkvičkové placky | recept
Jak udělat ředkvičkové placky | recept
Ředkvičkové placky | recept. Ředkvičky jsou jedním z prvních jarních zeleninových druhů. Objevují se již v průběhu května (skleníkové dříve). Nejlepší…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.