Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravovat domácí kaše pro kojence | recepty

Pro dítko je nejlepší, když dáte přednost přednost před instantními kašemi pro kojence těm domácím. Víte, jaké suroviny do kaše použijete a "éčkům", cukrům a konzervačním látkám dáte sbohem. Výhodou domácích kaší je i to, že je můžete navařit do zásoby na několik dní. A pak je stačí vždy jen ohřát. Oproti instantním kaším mají ty doma vyrobené i další bod navíc. Někdy dítě jí pomalu a kaše vychladne. Z vlastní zkušenosti vím, že instantní kaše mají tendenci řídnout, a navíc se nedoporučuje jejich přihřívání. U domácích kaší tato starost odpadá.

Diskuze k článku

Přidat komentář

A keď človek varí kaše ako blb a vyhadzuje ich do koša? Dnes proste chutí kaša z pohára z obchodu. Navyše - sama píšete, že je to iné než pred rokmi. Vyrabajú sa bio kaše bez pridaných "umelív", takže nechápem tú vetu "co vám ty děti udělaly"...

velký souhlas s vámi, je to o lenosti.... já zatím preferuju kojení a jidlo ochutnáváme.. ale sklenicku jsem použila snad jednou a radsi se uvarim nez abych to kupovala..

lucie (neověřeno) | Pá, 04/03/2015 - 20:11

Mám roční dceru, nikdy jsem jí nedala žádný koupený příkrm ani přesnídávku. Přesnídávky jsem zavarovala, od 6 měsíců jí vařím. Umělé mléko nebylo naštěstí potreba. Plenky používáme látkové, jednorazovky na noc a na návštěvy. Nejsem žádná pošahaná ekomatka, ani "stará škola". Dcera nema potravinové alergie, nemá opruzeniny, atopický ekzém, vyrážky, není nemocná... Když se sejdeme s holkama z VŠ a slyším, kdo má co s prckama za problémy a kolik ho dítě měsíčně stojí a jak jsou přikrmy drahé ... Teda bez pardonu, to je o lenosti ... Jsem ráda, že jsem nepropadla trendu Hami je nej a dalsim ... Vidím ten rozdíl na dceři, je spokojená, bez problémů a zdravá ...

Anna z Plzně (neověřeno) | Út, 02/24/2015 - 22:08

Velice přínosný článek. Jen aby ho četly ty správné oči a vzaly si to k srdci. Přiznávám, že mě dobrých 30 let nezajímalo, co dávají maminky dětem k jídlu: Myslela jsem, že se na tom nic nemohlo změnit od doby, kdy jsem měla malé děti já. Až nedávno jsem zjistila, že to už minimálně 10 - 15 let neplatí. Že je dnes NORMÁLNÍ krmit děti konzervami a instatními kašemi. CO VÁM TY DĚTI UDĚLALY? To je taková práce uvařit misku kaše? Nejsem si jistá, ale čas od času tady v diskuzi přispívá paní MARIE POKORNÁ. Jestli to je ta, kterou si myslím, dětská lékařka, tak Vás prosím, jste-li to Vy, napište k tomuhle článku jak je lepší dávat dětem čerstvé uvařené věci a ne konzervy a instatní kupované věci. Paní autorce článku dík - za VŠECHNY BABIČKY. Anna ze západních Čech

Petra Křížová (neověřeno) | Pá, 01/22/2016 - 18:50

dobrý den, chci se zeptat - kaše se mohou skladovat až tři dny a tímpádem přihřívat. ale kojenecké mléko by se přihřívat nemělo (píše se, že se má do 2 hodin spotřebovat), jak to tedy je?nebo prostě si třeba navařit tu rýžovou na 3 dny a pak k tomu ten Nutrilon přidat až před konzumací?díky moc, Petra

Lucie Svobodová (neověřeno) | Ne, 09/18/2016 - 23:16

Diky za inspiraci. Jinak.....moje dcera taky nema vyrazky alergie ekzemy a nebyla nemocna - je ji 11 mesicu a klidne ji sem tam dam jak kase tak sklenicky od Hami. Ne nepropadla jsem tomu trendu ale ani u bio zeleniny nemam zaruku ze je bio... nevim v jaky zemi je pestovana ani cim ošetřena.
Myslim ze je na kazde mame jakou cestu si zvoli. Nikohp ale za svuj nazor neodsuzuji

Katjushaa (neověřeno) | St, 12/04/2019 - 16:34

Mam 1,5 roku syna. Kojit jsem nemohla a klidne obcas sahnu po pripravenem jidle. Nema alergie, ani ekzem. Vlastne to tak maji i kamaradky a jejich deti jsou tez v pohode. Takze bych to nevidela tak cernobile. Ale za recepty moc diky, potrebovala jsem inspiraci na zpestreni veceri, kde zatim chci dodrzovat obilnino-mlecne verze jidla.

Michaela (neověřeno) | St, 02/25/2015 - 00:51

No tak nevím na začátku clanku je zmínka o " éčkách" cukrech a konzervačních látkách a následně je všude kojenecké mléko ( uvařit dle návodu na obalu), piškoty a také ovocná přesnídávka. V těchto pokrmech je mraky cukru o konzervantech nemluvě:-) Jo a pohanka je pro děti těžká na trávení diky vysokému obsahu vlákniny.
Ale pořád lepší než ty skleničky v obchodě

Další zajímavé články

Jak uvařit pohanku | recepty
Pohanka se od 16. století v Čechách a na Moravě hojně jídala. Chudý lid, na jehož jídelničku se zhusta objevovala, určitě neuvažoval o tom, že pohanka…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.