Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se převádí kJ na kcal a k čemu se užívá

Jak se převádí kJ na kcal a k čemu se užívá

Jak se převádí kJ na kcal a k čemu se užívá | rady a tipy. Vyznat se v etiketách potravin není nijak jednoduché. Řadu z nás zajímá nejenom složení, potažmo výskyt nežádoucích „éček“, ale také chceme vědět, kolik energie ta která potravina má. A tady můžeme narazit na zapeklitý problém. Zatímco v některém případě se setkáme s jednotkou kJ (kilojouly), v receptech na vaření se zase mohou objevit údaje v kcal (kilokalorie). Jak je to tedy správně?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak vařit s červenou čočkou
Jak vařit s červenou čočkou
Červená čočka je jediná luštěnina, která nenadýmá, stačí jí krátká doba vaření, je zdravá a v kuchyni s ní lze vykouzlit spoustu lahodných jídel. Obsa…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.