Jak si doma připravit rakytníkovou šťávu i léčivý rakytníkový olej
Rakytník řešetlákový je nenápadný keř, jehož oranžové bobule doslova překypují zdravím. Obsahuje více vitamínu C než citrusy, je plný antioxidantů, omega kyselin a dalších cenných látek. Čerstvé bobule mají velmi kyselou chuť, a proto se nejčastěji zpracovávají – například na šťávu nebo olej. Výhodou je, že při domácí výrobě nic nepřijde nazmar – i z tzv. „odpadu“ po šťávě lze vytvořit kvalitní rakytníkový olej.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak správně uvařit vejce | rady a tipy do kuchyně
Vajíčka jsou přirozenou funkční potravinou, nepostradatelnou při přípravě pokrmů. Jsou zdrojem plnohodnotných bílkovin, navíc obsahují řadu nezbytných…
Jak využít rakytník proti chřipce a nachlazení | návod na rakytníkový sirup a likér
Jak využít rakytník proti chřipce a nachlazení | návod na rakytníkový sirup a likér. Rakytník řešetlákový je velmi známá a oblíbená rostlina, kterou v…
Jak si připravit lehkou a zdravou kuřecí misku | recept
Nechte se inspirovat naším dnešním receptem a připravte si původně havajský pokrm s rostoucí popularitou po celém světě – poke bowl s kuřecím masem. N…
Jak snadno a rychle připravit ostružinový parfait s granolou | jíme zdravě
Dnes vám přinášíme recept na zdravý dezert s chia semínky a ostružinami. Ostružiny jsou nerozlučně spjaty s končícím létem a koncem prázdnin, a proto…
Jak udělat omeletu se sušenými rajčaty a špenátem | fit recept
Vaječnou základní omeletu umí udělat úplně nebo téměř každý. Chcete si pochutnat a vyzkoušet něco nového? Pak je dnešní recept právě pro vás. Omeleta…