Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si uvařit poctivou českou zelňačku

Jak si uvařit poctivou českou zelňačku

Polévka z kysaného zelí (zelňačka) je klasika mezi hustými polévkami. Každý má svůj osvědčený recept, na který nedá dopustit, a ta jeho je ta nej. Dříve byla zelná polévka jídlem chudých lidí. Podávala se ve velké míse, která se postavila doprostřed stolu a každý si nabíral. Odtud také pramení název couračka, podle stop na stole. Zelná polévka se výborně hodí jako tzv. svačinová polévka. Oceníte ji také po bouřlivých oslavách. Takže vám přeji dobrou chuť!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit fazolkovou polévku | recept
Jak uvařit fazolkovou polévku | recept
Fazolková polévka | recept. Fazolková polévka je další z takzvaných svačinových polévek. Je velmi chutná a natolik sytá, že už další chod nepotřebujem…
Jak uvařit frankfurtskou polévku | recept
Jak uvařit frankfurtskou polévku | recept
Frankfurtská polévka | recept. Frankfurtská polévka je zástupcem tzv. svačinových polévek. Tyto polévky jsou hustější než ostatní a podávají se většin…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.