Jak upéct strouhankový ovocný koláč | recept
12. Únor 2021
Strouhankový ovocný koláč | recept. Ovocné moučníky jsou oblíbené pro jejich variabilitu. Podle dostupnosti ovoce máme z jednoho základu vždy jiný koláč. Ovoce se dá použít čerstvé, zmrazené i kompotované. Hotový moučník se může ozdobit šlehačkou nebo jen potřít želatinou. Následující recept je pro formu o průměru 25 cm. Máte-li formu větší, nebo chcete-li koláč na plech, znásobte si množství surovin.
Co je potřeba
- 120 g tuku (máslo, Hera)
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 celá vejce
- kůra z poloviny citronu
- 180 g strouhanky
- 1/8 l smetany nebo plnotučného mléka
- ovoce podle chuti a možností
- želatinu
Kiwi na úvodním obrázku je přidané na již upečený moučník. Některé druhy ovoce je lepší přidat syrové, např. ananas. Kombinace syrového a tepelně zpracovaného ovoce je zajímavá.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct jablečný koláč s ostružinami | recept
Jablečný koláč s ostružinami | recept. Křehký koláč s jablky a ostružinami je rychle hotový a dobře chutná. Není moc sladký, náplň je bez cukru, cítít…
Jak upéct košíčky s jahodovou šlehačkou | recept
Košíčky s jahodovou šlehačkou | recept. Červen je měsíc jahod. Konečně jsme se dočkali voňavých sladkých tuzemských plodů. Dovážené jahody chutí…
Jak upéct kakaový zákusek ve skle | recept
Kakaový zákusek ve skle | recept. Na tomto receptu mě zaujal především nápad. Líbilo se mi upéct dezert po jednotlivých porcích přímo ve sklenici, ve…
Jak upéct domácí kremrole | recept
Domácí kremrole | recept. Máte rádi kremrole? A také vás nebaví kupovat je v cukrárně draze? Podle našeho receptu si kremrole snadno upečete doma a na…
Jak upéct krémový hruškový koláč | recept
Krémový hruškový koláč | recept. Recept na krémový hruškový koláč je spojením sladkých hrušek, kakaového křehkého korpusu a jemné vrstvy z tvarohu a z…
Diskuze k článku