Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si vybrat gril

18. Prosinec 2012

Základní rady jak vybrat gril, na které je dobré při koupi nového grilu pamatovat. Uvažujete o plynovém grilu, elektrickém grilu nebo raději grilu na dřevěné uhlí?

1

Gril na dřevené uhlí:
Měl by být žáruvzdorný a měl by mít vnitřní rošty z nerezové oceli.
výhody - vhodný pro grilování s otevřeným ohněm, levnější varianta
nevýhody - odkapávává zde přebytečný tuk do uhlí a tím se i připaluje maso, nutné čistit od popela

2

Gril elektrický:
Vybírejte vždy s těsnícím víkem a celkovým příkonem nejméně 2000 W
výhody - příprava pokrmů je zdravější
nevýhody - vždy budete potřebovat zdroj, ke kterému se musí gril připojit

3

Gril plynový:
Měl by mít aspoň dva nastavitelné hořáky, při zapalování nejprve otevřete víko a pak zapněte přívod plynu, když to neuděláte může gril vybuchnout.
výhody - nedochází u nich k přímému kontaktu tuku s žárem, teplota se dá snadno regulovat
nevýhody - maso má o něco méně výraznou chuť, vě většině grilů nelze maso udit.

Autor: KJersey
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vybrat gril | rady
Jak vybrat gril | rady. Jak vybrat gril? Uvažujete nad koupí grilu, ale nevíte si rady, který si v takové nabídce grilů vybrat? Pak vám možná pomůžou…
Jak grilovat na plynovém grilu | rady
Jak grilovat na plynovém grilu | rady. Zkušenosti ukazují, že na plynovém grilu se griluje nejsnáze. A to zejména proto, že můžete snadno ovládat výko…