Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat meruňkovo - angreštový džem | recept

Jak udělat meruňkovo - angreštový džem | recept. Jednotlivé druhy ovoce se liší obsahem pektinů, které způsobují rosolovatění. Proto do ovoce bohatého na pektiny přidáváme méně želírovacích přípravků. Můžeme také kombinovat ovoce s větší a menší rosolovací schopností a tím ovlivnit hustotu džemů.

Co je potřeba

500 g meruněk
500 g angreštu
500 g pískového cukru
1 sáček želírovacího přípravku
3 4 lžíce rumu

1

Meruňky vypeckujeme a společně s angreštem umeleme.

2

Ovoce rychle uvedeme do varu a asi 10 minut vaříme.

3

Postupně přidáváme cukr a želírovací přípravek a dle návodu na obalu vaříme.

4

Nakonec džem dochutíme rumem.

5

Naplníme skleničky, uzavřeme a 15 minut sterilujeme při 80°C.

ovoce bohaté na pektiny:
rybíz, angrešt, jablka, kdoule, brusinky
ovoce chudé na pektiny:
jahody, třešně, meruňky, broskve, maliny

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat šípkovou marmeládu | recept
Jak udělat šípkovou marmeládu | recept. Dříve se šípková marmeláda připravovala tak, že se z plodů vyškrabovala dužina. Chloupky šípků se však při tep…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.