džem
Nejnovější články v kategorii
Rosol a marmeláda z kdoulí | recept. Kdouloň je strom nebo keř s krásnými narůžovělými květy, které rozkvétají koncem května. Plod je p…
Jak upéct dýňové sušenky | recept z dýně. Sušenky, které si můžete upéct podle našeho nového článku, mě upoutaly především krásnou zelenou barvou. Po…
Arónie, temnoplodec, ale nejčastěji černá jeřabina, je strom z rodiny růžovitých, často pěstovaný jen k dekorativním účelům. Jeho plody – drobné modro…
Hroznová marmeláda s příchutí „svařáku“ | recept. K plnění pečeného drobného cukroví na slavnostní příležitosti ráda používám domá…
Pomalu končí prázdniny a to je čas, kdy dozrávají další lesní plody - ostružiny. Na ostružiny už dávno nemusíte chodit jen do lesa, bylo vyšlechtěno m…
Jak zpracovat rakytník řešetlákový | 5 receptů z rakytníku: rakytník jako doplněk stravy, sirup za studena, rakytníkový džem, pomazánka a zavařená šťá…
Jak udělat malinový džem | recept. Malinový džem má výtečnou chuť, barvu a vůni. Udělat malinový džem je nesmírně jednoduché. Na cestě k malinové…
Marmeláda z růžových lístků | recept. Před mnoha lety jsem si z dovolené z Bulharska přivezla zavařeninu z růžových lístků. Marmeláda měla krásnou bar…
Jak skladovat zavařeniny a kompoty | rady a tipy. Řada z nás má to štěstí, že zahrádka plodí a díky naší dobré péči bývá úroda mimořádně štědrá. A pro…
Bezinkové želé | recept. Černý bez je stará léčivá rostlina. Zmínky o léčivých účincích černého bezu najdeme již ve středověkých knihách o bylinkách.…