Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat domácí dýňovou zmrzlinu | recept

Kdo říká, že dýně patří jen k podzimu a zmrzlina k létu? Domácí dýňovou zmrzlinu kořeněnou špetkou skořice a zázvoru si oblíbíte pro její netradiční chuť. Chce to mít ale zmrzlinovač. Jak na to? Smetanu, mléko a dýňové pyré promícháme v hrnci a dáme vařit. Oddělíme žloutky od bílků a do mísy se žloutky vhodíme hnědý cukr, zázvor, skořici a nastrouháme muškátový oříšek. Vyšleháme. Přes síto procedíme smetanu z hrnce a za neustálého míchání přiléváme do mísy se žloutky a dáme vařit, mícháme a udržujeme teplotu okolo 80 °C. Znovu procedíme, přidáme vanilkový extrakt, vychladíme a necháme zpracovat ve zmrzlinovači.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit Boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.