Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat kandované jedlé květy | recept

Všude kolem nás se teď v přírodě objevují barevné a zajímavé květy. Škoda, že vydrží tak krátce, než odkvetou. Pojďme si jejich něžnou krásu uchovat na později. Celá řada rostlin má totiž nejen dekorativní, ale i jedlé květy, které se mnohdy mohou pochlubit i zajímavou chutí. Například květy violky vonné s aromatickou chutí, sedmikrása chudobka s lehkou oříškovou chutí, květy jabloní, macešek, žlutá mochna nebo podběl (trochu hořký), sladká hluchavka... Květy si uchováme v cukrové krustě a zdobíme jimi drobné cukroví, zmrzlinové i pudinkové poháry nebo nepečené dorty. Práce je to trochu nimravá, doporučuji zapojit děti, určitě je to bude bavit.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Marie Váňová (neověřeno) | Čt, 05/12/2022 - 20:10

Prosím,jak dlouho vydrží kandované květy?

Dobrý den, mně vydržely půl roku. Je důležité skladování v suchu. Jinak v návodech doporučují skladovat 3 měsíce.

Další zajímavé články

Jak vyrobit podzimní dekorace | tipy
Podzimní dekorace | tipy. Pomalu přichází čas na výměnu předokenních truhlíků s květinami za podzimní výzdobu. Na podzim máme na výběr různé druhy okr…
Jak na mšice na pokojových rostlinách
Mšice se na pokojových rostlinách mohou objevit kdykoli. Stačí mírný vítr nebo nově zakoupená infikovaná rostlina. Mírné napadení často nepoznáte a mš…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.