Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat kandované jedlé květy | recept

Jak udělat kandované jedlé květy | recept

Všude kolem nás se teď v přírodě objevují barevné a zajímavé květy. Škoda, že vydrží tak krátce, než odkvetou. Pojďme si jejich něžnou krásu uchovat na později. Celá řada rostlin má totiž nejen dekorativní, ale i jedlé květy, které se mnohdy mohou pochlubit i zajímavou chutí. Například květy violky vonné s aromatickou chutí, sedmikrása chudobka s lehkou oříškovou chutí, květy jabloní, macešek, žlutá mochna nebo podběl (trochu hořký), sladká hluchavka... Květy si uchováme v cukrové krustě a zdobíme jimi drobné cukroví, zmrzlinové i pudinkové poháry nebo nepečené dorty. Práce je to trochu nimravá, doporučuji zapojit děti, určitě je to bude bavit.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Marie Váňová (neověřeno) | Čt, 05/12/2022 - 20:10

Prosím,jak dlouho vydrží kandované květy?

Dobrý den, mně vydržely půl roku. Je důležité skladování v suchu. Jinak v návodech doporučují skladovat 3 měsíce.

Další zajímavé články

materiál na podzimní truhlík
Jak vyrobit podzimní dekorace | tipy
Podzimní dekorace | tipy. Pomalu přichází čas na výměnu předokenních truhlíků s květinami za podzimní výzdobu. Na podzim máme na výběr různé druhy okr…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.