Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat kandované jedlé květy | recept

Všude kolem nás se teď v přírodě objevují barevné a zajímavé květy. Škoda, že vydrží tak krátce, než odkvetou. Pojďme si jejich něžnou krásu uchovat na později. Celá řada rostlin má totiž nejen dekorativní, ale i jedlé květy, které se mnohdy mohou pochlubit i zajímavou chutí. Například květy violky vonné s aromatickou chutí, sedmikrása chudobka s lehkou oříškovou chutí, květy jabloní, macešek, žlutá mochna nebo podběl (trochu hořký), sladká hluchavka... Květy si uchováme v cukrové krustě a zdobíme jimi drobné cukroví, zmrzlinové i pudinkové poháry nebo nepečené dorty. Práce je to trochu nimravá, doporučuji zapojit děti, určitě je to bude bavit.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak vyrobit podzimní dekorace | tipy
Podzimní dekorace | tipy. Pomalu přichází čas na výměnu předokenních truhlíků s květinami za podzimní výzdobu. Na podzim máme na výběr různé druhy okr…
Jak kandovat ovoce
Jak na kandované ovoce | recept. Kandování je způsob zpracování ovoce, při kterém se šťáva v ovoci nahrazuje nasyceným cukerným roztokem. Postup je sn…