Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat masopustní koblihy podle východočeské tradice | recept

Jak udělat masopustní koblihy podle východočeské tradice | recept na masopustní koblihy z východních Čech. Obchůzka průvodu maškar a smažené koblihy, kterými hospodyně „maškarády“ hostí – to jsou nejtypičtější atributy konce masopustu. Ale jaká je souvislost mezi UNESCO, maškarami a koblížky? Nabízíme vysvětlení, ale hlavně recept na báječné masopustní koblihy, jak se tradičně dělají na východočeském venkově.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Lída (neověřeno) | Ne, 02/07/2016 - 17:58

TOHO MLÉKA JE TAM TROCHU MOC, NE?

Lída (neověřeno) | Ne, 02/07/2016 - 17:58

TOHO MLÉKA JE TAM TROCHU MOC, NE?

Gina from Canada (neověřeno) | Po, 10/19/2020 - 00:44

Domaci koblihy - jak to ze v ingredients pisete 450 ml mleka a v popisu (postupu) jenom spojite 250 ml mleka s kvasnicemi. ktery obnos je teda ten pravy ?? muzete me vysvetlit - my email is megina22@telus.net ( ja jsem zrovna zacala koblihy delat ale asi zacnu s temi 250 ml mleka)
thanks Gina

Další zajímavé články

Jak udělat jablečná povidla | recept
Jak udělat jablečná povidla | recept. Jablečná povidla jsou tradičním produktem českých a moravských domácností. Některé moučníky – například kynuté z…
Jak připravit Boží milosti | recept
Jak připravit Boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.